Om oss

Affärsområde Mäklares kunder utgörs av fastighetsmäklarkedjor samt fristående kontor. Kundernas verksamhetsområden sträcker sig från förmedling av villor och bostadsrättslägenheter till förmedling av kommersiella fastigheter. Exempel på större kedjekunder i Sverige är Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, SkandiaMäklarna, HusmanHagberg och Mäklarringen. Bland våra kunder i Norge kan nämnas DNB, EiendomsMegler 1, Eie Eiendomsmegling och Eiendomsmegler Krogsveen.

Drivkraften för våra produkter
Vi erbjuder fastighetsmäklare i Sverige och Norge kompletta affärssystem som täcker hela kedjan från intag till avslut av uppdrag och stöd för effektiv kundvård. Integrering med olika mobila och webbaserade produkter och tjänster för mäklarnas hemsidor är ett viktigt komplement. Mäklarsystemet utgör det centrala verktyget i fastighetsmäklarens vardag och innehåller även kopplingar till externa partners så som Hemnet, Finn.no, Lantmäteriet, Norsk Eiendomsinformasjon med flera. Med hjälp av mobiltelefoner och surfplattor kan mäklaren även arbeta med många viktiga systemfunktioner utanför kontoret.

Marknad – kort sikt
Affärsområde Mäklare har cirka 10 000 användare i Sverige och Norge, och ungefär 250 000 bostadsaffärer genomförs via något av våra mäklarsystem. En uppskattad marknadsandel för produkterna är mer än 90 procent i Sverige och ca 70 procent i Norge. Vår målsättning är att fortsätta växa i första hand i Norden. 

Marknad – lång sikt
Vi bedömer att det finns goda förutsättningar att fortsätta att växa. Förutom en organisk tillväxt, ser vi förvärv som en möjlighet att erövra ytterligare marknadsandelar. Förvärvsprospektering sker idag i första hand i Norden. Den internationella satsningen har som ambition att leda till en ökad närvaro på vissa utvalda marknader under de närmaste åren. Affärsområdet har länge legat i framkant när det gäller att utnyttja tekniken på ett effektivt sätt, både för kundernas valmöjligheter samt för att skapa nya produkter och tjänster. Företagets teknik för mobilt arbete tillsammans med erbjudande om hosting-möjligheter och rena molntjänster håller på att förändra kundens arbetssätt till ett mycket fritt och flexibelt sätt. Det öppnar många nya möjligheter för framtiden.

Vår position
Idag är vi den största leverantören av mäklarsystem i Norden med Sverige och Norge som hemmamarknader. Vi har i nuläget ingen etablering i de övriga nordiska länderna.